shutterstock_647463052

Протягом року вино і лоза піддавалися впливу невагомості та підвищених доз радіації, ніж на поверхні планети. Метою вчених було зрозуміти, як зробити та вино і лозу більш витривалими на Землі, клімат якої змінюється.

Цікаво, що на Землі зберігалися “близнюки” цих продуктів — таке ж вино і така ж лоза. Вони перебували в однакових умовах у спеціальних циліндрах. Тепер ученим належить з’ясувати, які зміни відбулися з “земним” і “космічним” вином і лозою.

Пляшки планують відкоркувати в кінці лютого в Бордо, в рамках спеціальної дегустації. Французькі сомельє оцінять смак вина і повідомлять, як на нього вплинула мікрогравітація і підвищена радіація. Також напій буде перевірений в лабораторії.