Микола Сольский, голова комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.
Обов’язкове ліцензування зберігання палива на складах для аграріїв замінять декларуванням за заявницьким принципом.

З такою ініціативою виступив голова комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, народний депутат Микола Сольский на засіданні робочої групи бюджетного і аграрного комітетів з представниками агроасоціацій, Мінфіном і ДФСУ.

За його словами, найближчим часом в парламенті з’явиться законопроект, яким будуть вноситися зміни в закон №2628-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо поліпшення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів».

Саме цим законом з 1 липня повинна була вводитися ліцензування для аграріїв на паливо на їх складах. Але 97% аграріїв не змогли вчасно оформити ліцензії на пальне, оскільки не мали повного комплекту документів. У червні відклали накладення штрафів за відсутність ліцензії у аграріїв до 31 грудня 2019 р.

«Обговорили питання ліцензування палива для аграріїв під час робочої групи і прийшли до висновку, що слід скасувати ліцензування складів пального для аграріїв на четвертій групі. Ми домовилися внести правки в закон про заміну ліцензії на декларацію за заявницьким принципом. З понеділка комітет почне роботу з підготовки таких законодавчих змін », – зазначив Микола Сольский.

За словами учасників робочої групи, підставою скасування ліцензування для малого агробізнесу є те, що вартість такої ліцензії для його представників непосильне, в окремих випадках вона може бути дорівнює вартості оренди землі в рік.

Нагадаємо, що агробізнес і промислові підприємства є провідними галузями за кількістю споживання тіньового пального.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook

Також підписуйтесь на нас в Instagram