омат YOOM вирізняється насиченим фіолетовим кольором шкірки та червоною, майже багряною м’якоттю завдяки високій концентрації в ньому антиоксидантів. Саме вони надають цим томатам незвичайний колір. Крім того, новинка має велику кількість вітаміну С, а також високий вміст магнію та калію, що робить його скарбницею вітамінів та мінералів.
“YOOM має вдало збалансований кисло-солодкий, пікантний смак «умамі» – так званий п’ятий смак, який підсилює інтенсивність та яромат їжі. Його соковитість підкреслить стиль салатів чи закусок, а незвичайний колір стане яскравим акцентом у зовнішньому оформленні страв”, – йдеться у повідомленні.
Довідка: «умамі» – «п’ятий смак». З наукової точки зору, це смак високобілкових речовин, який часто використовується в якості приправи, але зустрічається і у продуктах. Вчені з’ясували, що на язику людини є спеціальні рецептори, які розуміють цей смак. У 21 столітті умамі визнано основним смаком.
Нагадаємо, що виведено унікальний сорт бананів блакитного кольору.