У той же час, органічні огірки корнішони, які вже надходять у продаж, коштують близько 50 грн/кг.
Висока вартість органічних овочів в Україні обумовлена тим, що їх не можна вирощувати звичним для тепличних ранніх овочів способом. Тому у продаж органічні овочі надходять значно пізніше звичайних.
Так, за даними фермерки з Київщини, яка вирощує органічні овочі, Юлії Ворощук, період надходження у продаж для органічної продукції, зокрема, з її ферми наступний:
• Патисони жовті, білі, зелені, цукіні і кабачки – з липня
• Солодка кукурудза – з липня
• Картопля – з кінця липня
• Рукола – з липня
• Базилік – з липня
• Коріандр – з липня
• М’ята – з липня
• Меліса – з липня
• Ехінацея – з липня
Відповідно, на вартість органічних овочів впливає не лише більш складна технологія вирощування, але й значно коротший період реалізації.