Пшениця – це головна зернова культура в сільському господарстві. Саме з неї отримують борошно для випічки хліба, виробництва макаронів і приготування кондитерських виробів. Завдяки пшениці готують пиво та горілку. Без неї просто неможливо уявити сучасний світ, насіння пшениці супроводжували людську цивілізацію на протязі всієї історії, вони годували і рятували від голоду. А сьогодні компанія «ТОВ УАПК пропонує купити насіння пшениці різних сортів, досить просто зателефонувати до нас або заповнити форму на сайті. Тільки кращі сорти з гарантією високої врожайності.
Класифікація насіння пшениці
Сорт
- Твердий сорт. Зерна включають в себе велику кількість білка і мало крохмальних зерен, які не кришаться під час перемелювання. Мають високу клейковину, насіння склоподібні, а мука твердого сорту вбирає багато води. Є тверді озимі та ярі сорти. Застосовуються для виготовлення крупи, борошна та макаронів.
- М’який сорт. Це найпоширеніший тип, який включає в себе менше білка та глютену. Борошно з м’якого сорту розсипчасте і має менший вміст клейковини. Під час перемелювання крохмальні зерна більш крихкі. З м’якого сорту роблять борошно, здобу та хліб.
- Дурум. Це окремий клас, який відноситься до твердої пшениці, який включає високий рівень клейковини. Насіння має темний колір. З них роблять кондитерські вироби, борошно, хліб і використовуються під час виробництва макаронів елітного класу.
Період посіву
- Весняний. Таке насіння пшениці сіється навесні і відрізняється морозостійкістю – воно прекрасно проростає навіть при температурі +1оС. Висадку проводять досить рано – на перших днях польових робот, тому що рослини без проблем можуть переносити невеликі морози, а для дозрівання досить температури в +12 градусів. Вони не потребують багато тепла, а високий урожай можна буде отримати виключно на удобреному полі, очищеному від різних бур’янів. Коренева система не сильно розвинена, тому сходить нерівномірно. Залежно від сорту, насіння пшениці ярої сходить на протязі 90-110 днів.
- Осінній. Сіється восени – така пшениця є найпопулярнішою. Насіння пшениці озимої бувають різних сортів з різним періодом дозрівання. Подібні насіння люблять багатий ґрунт, якій зможе гарантувати високий урожай. Вегетаційний період досить тривалий, тому що посів проводиться восени, а збирається урожай в кінці літа на наступний рік. Насіння пшениці озимої переносять згубні фактори простіше, а також є більш стійкими до бур’янів і шкідників, ніж весняна пшениця. Гарантують більший рівень врожаю.
Клас пшениці
Озима та яра пшениця поділяється на 5 класів:
- 1 і 2 клас – сильна пшениця, яка може використовуватися не тільки при випічці хліба, а й для поліпшення низького класу;
- 3 клас – хороша пшениця, яка використовується без поліпшення;
- 4 клас – слабка пшениця, яка потребує поліпшення сильною;
- 5 клас – низька якість, яке використовується для корму тварин.
Критерії вибору посівної пшениці
Перш ніж купити посівну пшеницю озиму і яру, потрібно правильно підібрати сорт і враховувати наступні фактори:
- рівень якості насіння;
- стійкість насіння до вилягання, підвищеної вологості та посухи;
- стійкість до проростання в колосі та осипання;
- остистого колоса;
- ідеальні терміни для посіву;
- вимоги до ґрунту та обробки;
- рекомендована густота стояння;
- стійкість до різних захворювань.
Таким чином, потрібно купити насіння ярої пшениці або озимої, яке буде відповідати умовам і технологіям вирощування.
Де купити насіння пшениці в Україні?
ТОВ УАПК пропонує кожному клієнту купити насіння пшениці від всесвітньо відомих брендів на вигідних умовах, достатньо подзвонити чи заповнити форму на сайті. Ми являємось офіційним дистриб’ютором відомих брендів, тому ви зможете купити всю продукцію за цінами нижче, ніж в інших компаніях. Весь товар має міжнародні сертифікати якості.